Adresez un călduros ”Bun venit pe meleaguri sălăjene!” tuturor participanților la Olimpiada națională pentru Educație tehnologică/Educație tehnologică și aplicații practice.       Olimpiada națională constituie adevărată probă de profesionalism și talent, răsplătind munca, perseverența și dăruirea tuturor celor implicați, elevi și cadre didactice, deopotrivă. Inteligența și pasiunea au un rol deosebit, dar performața presupune și multe ore de studiu și sacrificii peste măsură. Câștigul însă compensează toate acestea, pentru că nimic nu se compară cu satisfacția descoperirii propriei minți.
       În acest an, județul Sălaj are onoarea deosebită de a fi gazda unei competiții a elitelor, Olimpiada națională pentru Educație tehnologică/Educație tehnologică și aplicații practice, competiție care reunește 288 de elevi, fiind cea mai mare întrunire de acest fel, la nivel național. Olimpiada este o provocare pentru noi toți, cei implicați în acest concurs, o provocare prin care ne putem autodescoperi, dar și autodepăși.
       Inspectoratul Școlar Județean Sălaj s-a pregătit temeinic pentru a-i întâmpina pe elevi și profesori așa cum se cuvine. Ne străduim să fim gazde bune ale unei competiții de înaltă ținută intelectuală și să organizăm cu maximă responsabilitate această competiție de succes, astfel încât timpul petrecut pe meleaguri sălăjene să rămână o aminitire frumoasă pentru toți cei implicați.
       La final, ne dorim să vă spuneți că, dincolo de rezultate și premii, sunteți mai bogați prin prietenii pe care vi i-ați făcut și mai încrezători în voi, pentru că, indiferent de locul obținut, toți sunteți câștigători.
       În numele Inspectoratului Școlar Județean Sălaj și al meu, personal, vă doresc să vă bucurați atât de performanță, cât și de clipele minunate petrecute împreună! Sunteți cei mai buni, sunteți elita unei generații! Prin urmare, aveți încredere în forțele proprii și asigurați-vă că veți face tot ce vă stă în putere pentru a vă autodepăși. Mult succes tuturor!


Cu aleasă considerație,
inspector şcolar general,
prof. Maria Pop